måndag 8 juni 2020

Storsand 31.5. Del 1 - Skogssandjägare

Söndagen 31.5 gjorde jag en snabb tur ut till Storsand. Ett arbetsuppdrag hade deadline den dagen och när jag äntligen var klar med allt kändes det oerhört prima att få ta sig ut till Storsand för att rota bland de kryp som gillar det habitatet.

Här följer således en ny serie inlägg i vilka jag plockar fram småkrypen jag mötte. Vissa är återseenden och andra är nya bekantskaper.

Ganska precis ett år tidigare var jag också vid Storsand. Då försökte jag specifikt få bilder av skogssandjägare och brottades samtidigt med ett svårbemästrat objektiv (Canon FD 200 f4 Macro) utan blixt. Den här gången försökte jag åstadkomma bilder av samma skalbaggar men med Laowa-gluggen som nämns i samma länk som canon-objektivet ovan.

Med kortare brännvidd (100 mot 200 mm) blir det nödvändigt att komma närmare med Laowan. Dessa nervösa skalbaggar har ganska vid personlig sfär och sticker toksnabbt iväg. 

Jag närmade mig skalbaggarna många gånger och kom inom exponeringsavstånd ett fåtal gånger. Ägnade ändå i slutändan inte så jättemycket tid åt dem då jag hade större intresse av att kanske hitta nya kryp som jag inte tidigare "kryssat" och dokumenterat.

Den dagen jag får jobba heltid med att ligga på magen och hasa mig fram mot diverse småkryp på sanddyner längs kusten har jag kanske fler och bättre bilder att slänga ut på internätet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar