lördag 5 december 2020

En till Phaeogenini-hane

Jag har inte organiserat insamlade insekter särskilt noggrannt och medan jag monterade dem i somras kollade jag inte deras taxonomiska hemvist annat än extremt ytligt. Därför kan det ibland vara så att jag stöter på ett till exemplar av en redan dokumenterad och [på bloggen] publicerad art. Det här är en sådan.

29 oktober gjorde jag ett inlägg med en svårbestämd hane i tribus Phaeogenini i underfamiljen Ichneumoninae i familjen Ichneumonidae.

Svårbestämd och svårbestämd. Omöjlig hittills. 

Dessutom upptäcktes ett snedsteg i mitt artnycklande och jag editerade det förra inlägget med en tilläggsbeskrivning kring det några dagar senare.

Tog inte så många bilder av den här hanen. Endast några fotografier som visar att det är samma art samt några kompletterande till den förra som ju dokumenterades ganska ingående.

Det här exemplaret har mörkare antenner. Tyloiderna finns på flagellums femte till tolfte segmant precis som hos den föregående hanen. Jag har inte jobbat vidare med några artbestämningsförsök. Det var helt enkelt en aning motigt och jag blev lite lack på stekeln i fråga. Får återkomma om något lossnar någon gång framöver.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar