torsdag 10 augusti 2023

Silltrutskoloni 9.7. Några fotografier av silltrut

Den som följt bloggen över tid har kanske råkat få korn på att jag medverkar i uppföljning (ringmärkning och räkning) av silltrutens ungproduktion i några lokala kolonier. Men det är kanske inte många som följer bloggen mer ingående och då är det skäl att upprepa att jag inte medverkar för att få bilder av silltrutar. Faktum är att kameran inte är med ut i kolonierna så värst ofta. När kameran tagits med är syftet av strikt dokumentärt slag. 

Ibland fotograferas vuxna fåglar för att eventuellt dokumentera ringmärkta individer. I det här inlägget syns t.ex. en sådan (några gånger). Det går snabbt att rikta kameran och trycka av. Så någon förlängning av vistelsen i kolonierna innebär dokumentationerna inte. 

I övrigt är det här inlägget bara ett måttlöst frosseri av flygande silltrut, denna den elegantaste av våra trutar som dessvärre är inne i en lång och besvärande populationsminskning i Östersjön.

Hur gick det för silltrutarna i år då? Blev det några ungar?
Det återkommer jag till i ett senare inlägg.

Håll till godo och hoppas du inte får skrollfingerinflammation (det går förstås att klicka upp bilderna större och "bläddra" också).

































Inga kommentarer:

Skicka en kommentar