tisdag 23 december 2014

Lucka nr 23

Början som bara blev början. Ett hyper-ambitiöst projekt vars resultat skulle utmynna i ett sagolikt bokverk. Det bidde inte ens en väst. 
Vad vi har här är väl några enstaka maskor av en stickad tröja.
Edit: Alltså, det är bokutgivningen som stannat upp. Projektet fortsätter.

Jag har inte alla banden som kommit ut. Här saknas t.ex. lite mossa, några maskar och ett gäng stövsländor. Artprojektet och bokverket Nationalnyckeln har jag nämnt i tidigare blogginlägg men insåg att det trots detta har sin självskrivna plats i julkalendern... och det fick bli i lucka nr 23

Debatten om bokverkets framtid fortsätter. Just nu är utgivningen av nya band lagd på is och den framtida publikationen kan kanske bli nätbaserad. Fint så... kanske.
Digitalt lagrad information kan lätt uppdateras vartefter nya uppgifter kommer in, digitalt lagrad information är billigare, digitalt lagrad information kräver inte hyllmetrar och väger inte, digitalt lagrad information kan vara tillgänglig via en surfplatta ute i skogen.
Men digitalt lagrad information är inte lika vacker, digitalt lagrad information har ingen materialkänsla, digitalt lagrad information är inte lika skön att ha med sig i soffan, digitalt lagrad information ger mig inte samma lugn och ro med att ta del av innehållet.
Men bokens eventuella fördelar är mina subjektiva uppfattningar.
Underbara böcker!

Dan före dopparedan... En lucka kvar. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar