söndag 17 augusti 2014

Fredagsmorgon vid Kimo åmynning. Del 1

Egentligast egentligen... besökte jag huvudsakligen Kimo åmynning för andra ändamål än ren fågelskådning. Jag var helt enkelt på jakt efter en viss typ av filmat material. Två flugor i en smäll är ändå inte fy skam ifall det bara är möjligt. Det visade sig bli en aning för mulet så så det blev inget vidare resultat vad den där ursprungsorsaken beträffar. Inga vettiga biproduktsbilder heller för den delen.

Ganska omedelbart efter min ankomst till tornet kom två gråhägrar - Ardea cinerea - in för landning. Jag gjorde några test med GH2-huset och 2x-konvertern med FD 150-600-gluggen. Resultatet var inte så upplyftande men vid solsken ska det säkert vara möjligt att få en aning mindre dåliga bilder.

Bilden här ovan är obeskuren med 2x-konverter. Bilden nedan är utan konverter men beskuren. Blurr, blurr, blurr.


Ovan ser ni ett ytterst tydligt och odiskutabelt bevis på två smalnäbbade simsnäppor - Phalaropus lobatus. Simsnäpporna är de två bleka pixlarna ovanför krickorna lite till höger i bilden.

Annars var området mest fyllt av grågäss och vitfågel... och brushanar. En liten grupp kanadagäss landade precis innan jag åkte (läs. var tvungen att åka)

Vitkindade gäss fanns det också relativt gott om. De på bilden är alltså inte alla.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar