Helgen tillbringades på Mickelsörarna. Deltog i en inventering av tidigare utplacerade knip-/skrak-holkar och lomflottar. Inventeringen hade förstås som mål att bl.a. utröna huruvida utplaceringarna gett resultat. Återkommer med några inlägg kring vistelsen ute på holmarna. Fram tills dess får havsörnarna hålla ställningarna på bloggen. Paret slappade lojt bredvid farleden när vi tog oss ut till naturstationen på Kummelskär.
Efter att ha läst Kimmo af Ursins bok "Knipa och storskrake : kärkomna strandgäster ", så insåg jag att det som amatör ibland kan vara komplicerat att i efterhand gissa vem som häckat i holken och vad utgången blivit!
SvaraRaderaOm någon häckat eller inte är relativt lätt att se. Det var också en av de primära frågorna i inventeringen. Vem som häckat är också lätt att se, bara det finns rester av äggskal. Dessutom är det inte ovanligt att något okläckt ägg eller t.o.m. en död unge ligger kvar.
RaderaSåledes är det ju också lätt att se huruvida häckningen lyckats eller inte (t.e.x. om hela holken är full av rötägg). Men att veta hur många ungar som lämnat en holk är förstås omöjligt att få reda på. Men jag återkommer väl kanske kring detta.