måndag 29 juni 2015

Fiskmåsungar

Det är ju faktiskt rent av bedrövligt med fågelhäckning på utgångspunkten det här året. Förra sommaren fanns det fågelungar i var och varannan buske men i år är det hur öde som helst. Har försökt spana efter ungar men inga har synts till... om de (mesarna) inte är oerhört sena i år förstås - eller har börjat om. Vuxna mesar surrar nog bland kvistarna och någon pilfink skymtas ibland. Svartvita flugsnapparen hade valt holk men han verkar inte ha fått hit någon hona. Rödstjärtarna har inte alls kommit den här sommaren.
Det känns sannerligen lite slött.

Kråkorna fick i och för sig två st ungar och idag kunde jag konstatera att tornseglarna ligger på ägg. Så några nya fåglar ska väl den här gården lyckas producera 2015.
I brist på "egna" ungar knallade jag ner till ån och begrundade fiskmåsarna istället.2 kommentarer:

  1. Jag tror att t ex trastar har klarat sig bra, med konstant fuktigt väder har de i alla fall haft god tillgång på föda!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så verkar det vara - åtminstone om man ser till björktrastarna. Här i kring, stressar föräldratrastarna kråkor och sparvhökar vad de hinner och längs vägarna ser man en hel del ungfåglar som aldrig lärde sig trafiken.

      Radera