måndag 27 april 2015

Huggorm

Jag är antingen blind, på fel ställen eller både och... men jag har faktiskt inte sett en huggorm på flera somrar. Tror dock det handlar om att vara på fel ställen på fel tid. Av olika anledningar har det bara råkat sig så... antar jag.
Men på sydsidan bland ett antal stenar i en sluttning låg detta lilla exemplar och lapade sol förra tisdagen. Dokumentationen gjordes med ett 400mm-objektiv så jag blev tvungen att söka mig bort från ormen. Möjligheterna att fotografera ur flera olika riktningar decimerades till ett enda alternativ.

Fotograferat nära en strand i Öja.


4 kommentarer:

 1. Det är ju nu på våren de är lätta att se, I Sverige ordnas regelbundet ormsafari vid olika övervintringsplatser på våren. Så man får leta upp en stenig sydsluttning, med lämpliga marker runt om, så kan det bli spektakulära bilder.

  SvaraRadera
 2. Och tidigt på kalla dagar är de ju fortfarande ganska tröga och ovilliga att flytta på sig. Det förenklar fotograferandet. Den som var på bilden drog sig snabbt bort och in bland stenarna när jag blev för närgången.
  När jag tog bilderna i inlägget nedan (länk) var jag verkligt nära med kameran.
  http://utgangspunktnykarleby.blogspot.fi/2013/09/jag-saknar-nagot-fran-sommaren-2013.html

  SvaraRadera
 3. Fantastiskt fint djur!
  Har haft turen att se flera här i år, det var längesen senast.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Här i trakten är det främst huggorm som gäller. Snok finns men de är inte lika vanliga.
   Egentligen är det inte svårt att hitta och se ormar hos oss, men för egen del har det liksom inte blivit av. Jag har helt enkelt inte riktigt "kommit ihåg" att faktiskt leta efter dem. Fokus har oftast varit på andra djur.

   Radera