söndag 29 juli 2018

Rödbandad dödgrävare

Hade ut ett lakan för några nätter sedan och skulle anstalta med nattlampa och sådant. Testade en viss specifik konstruktion kring en gammal ställning för en hammock. Det fungerade inte till belåtenhet och jag rev bygget och städade bort alltsammans i någon slags uppgiven trötthet. Men innan dess hade denna dödgrävare landat på lakanet.

Röda antenner och ingen behåring på halsskölden. Då är det Nicrophorus investigator och ingen av de andra två som är möjliga att observera i dessa trakter.

Rödbandad dödgrävare heter den på svenska.

Ofta ser man dessa med liftande kvalster. Här verkar det vara lediga platser för sådana. Men jag kollade i och för sig inte undersidan.

En vacker dag ska jag skaffa en riktig lampa för nattfjärilar och andra kryp som lockas till det förföriska ljuset. Hittills har jag bara kört med fullständigt amatörmässiga lösningar. Men dödgrävaren var ett roligt inslag i alla fall.



1 kommentar:

  1. Hi Robert,
    I would like to use one of your photos, if that is possible please?
    The logo of our group is just like Photo 3 (https://sites.google.com/site/bucksinvertebrategroup).
    We have lost the original, and need a replacement.
    Please email me neilmoths at gmail.com if this is possible.
    Best wishes
    Neil
    Hei Robert, Haluaisin käyttää yhtä valokuvistasi, jos se on mahdollista? Ryhmämme logo on kuin kuva 3 (https://sites.google.com/site/bucksinvertebrategroup). Olemme kadottaneet alkuperäisen ja tarvitsemme korvaavan. Lähetä minulle sähköpostia neilmoths at gmail.com jos tämä on mahdollista. Toivottaen Neil

    SvaraRadera