torsdag 10 april 2014

Typiskt morgonmöte

Nu är dessa bilder från april förra året - närmare bestämt 20.4 - men eftersom jag nu varit lite inaktiv med skubbandet ute i det gröna kan jag lika gärna lägga ut gammal skåpmat.
När jag plockade lite bland de gamla bilderna och hittade mappen med skogshare slog det mig plötsligt att jag inte mött någon sådan (skogshare alltså - inte mapp) den här våren då jag letat mig ut mot Bådan.
Normalt brukar det vara mera regel än undantag att få se dem.

Direkt jag såg den här haren stannade jag cykeln och riktade kameran. Den sprang emot mig en ganska lång bit innan den noterade att jag stod i dess väg och när den väl såg mig blev den givetvis väldigt intresserad av att byta färdriktning.

Misstänker att man kunde ha ganska god chans att få hyfsade bilder av hararna ifall man gömmer sig på strategisk plats längs vägen ut till Bådaviken och fågeltornet.3 kommentarer:

 1. Fågeltorn har man byggt på många platser, men i Sverige har jag också sett att man i några få naturreservat byggt samma typ av torn för att man skall kunna studera även annat djurliv. Man rekommenderas då att inte gå fram till tornen i gryning och skymning, för att inte skrämma djuren. Kommer man väl upp 4m så kan man få t ex rådjur rakt under tornet.

  SvaraRadera
 2. Vintertid skulle nog Bådavikens fågeltorn fungera ganska bra som "däggdjurstorn" också. Men då borde man nog nästan stanna över natten. Snön på isen där ute i viken brukar vara full av harspår och rävspår... samt ibland lite klövspår.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag har suttit i ett däggdjurtorn över natten, till att börja med var det inte alltför obekvämt, men efter hand blev det både mycket hårt underlag och även om det var sommar så blev det ganska kyligt på morgonsidan!

   Radera