söndag 13 april 2014

Äntligen ljudvolym

Isen är borta för den här vintern. Senaste helg - lördagen 5.4 - låg is ännu kvar på fjärdarna utanför Bådan. Vitfåglarna och kråkorna fick sällskap av en ung havsörn på den kvarvarande isen. Det var de inte speciellt glada över.
Längre bort mot Alören (vänster i bild), Sandören (höger i bild) och Torsön (skogen i bakgrunden) var det dock öppet och nu har alltså den sista remsan is gett upp.
Fåglarna som får vara med på den dokumentationen är fyra grågäss som på låg höjd och hög volym drog in över Bådaviken.

Senaste år bjöd tranorna på väldigt många närgångna förbiflygningar. Det har de hittills undvikit och från tornet är det därmed avståndsbilder som gäller. Tre tranpar brukar hålla sig i viken. Ett på vardera östra och västra sidan av de inre delarna och ett par på västra sidan lite längre ut. Nu hade alla samlats ganska mycket i mitten. Trumpetandet blev tidvis därför lite extra intensivt.
Överhuvudtaget var ljudbilden äntligen så där tjock och spretig som den kan vara på vårarna. Småfåglarna sjunger intensivt i träden bakom tornet, tranorna trumpetar, måsarna skränar, kråkorna försöker låta tuffa och andfåglarna fyller resten med sina artspecifika skorranden och... ja... vad deras läten nu har för beskrivning. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar