söndag 27 april 2014

Kimo åmynning 16 - Några kvarvarande bilder

Med dessa bilder och detta inlägg avslutar jag denna långkörare av inlägg från mitt besök vid fågeltornet i Oravais påskaftonen 2014.
Vad vore en rapport utan skrattmåsar? Det är ju de som står för merparten av allt ljud man får ta del av vid fågeltornen. Så varsågod! Här är en av de trevliga skränfockarna.

Havsörnen gled också förbi. Tyvärr ville den inte göra det på låg höjd. Misstänker att det är en av de örnar som häckar i området.

Änderna och örnen är inte alls nära varandra. Man kan dock få det intrycket men det är som vanligt perspektiv-tillplattning p.g.a. telegluggen. När jag tog bilden såg jag inte vad det var för änder. Paret till höger ser ut att vara bläsänder. Den som flyger först kan möjligen också vara en bläsand - en hona. Men stjärten ser lite extra lång och spetsig ut. Kan det månne vara en stjärtandshona? Kanske lite för vit vid undergumpen men det är givetvis svårt att avgöra då man inte heller vet om fotografiet i sig berättar sanningen då avståndet är ruggigt stort och bilden är hårt beskuren. Den andra anden i raden ser väldigt mycket ut som en skedandshane.

Björktrast. En av många förbipasserande.


Flera bläsandspar låg en bit ut i vattnet.

En... ö... långt ut.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar