söndag 11 juni 2017

Vandringsleden mellan Panike och Björkö. Del 9

Svarthakedoppingen var kvar vid Svedjehamn när vi återvände med båten.

Vandringsleden är här och var inte överdrivet lättvandrad. Ställvis var det blött och på andra ställen ska man ta sig förbi steniga passager där balansen sätts på en smula prov. Men så ska det ju självfallet också vara på en vandringsled i naturen. 

Vill man gå leden bör man nog reservera tid - gärna en hel dag. Det är en vandringsled man i mitt tycke borde ta i ganska sakta mak. Då hinner man insupa omgivningen, miljöerna och detaljerna på ett helt annat sätt än om man bara fokuserar på att raskt motionera sig genom  sträckan. 

Vi befann oss på leden i ca 6 timmar och då tog vi alltså bara den 9,3 km långa biten över Rönnskäret och Slåttskäret fram till Stora Segelören. Vi gick sakta och hade ett antal pauser. Utöver vandringstiden tillkommer totalt nästan två timmar båtfärd.

Båtresan/resorna är förstås en väsentlig del av helheten. De adderar tjusiga vyer och ger ett visst perspektiv över platsen. Som heldagsutfärd och miniäventyr har den här vandringsleden god potential att bjuda på en riktigt fin upplevelse. Åtminstone hade jag en alldeles briljant dag (i gott sällskap) där ute bland stenarna och spenaten. Tror jag skulle upptäcka många nya saker om jag går leden ännu en gång. Inga kommentarer:

Skicka en kommentar