fredag 19 januari 2018

Sidensvansar anno 2018

Lite bloggstiltje har det åter blivit här på Utgångspunkten. Jag har väl en del inlägg på G men de kräver en hel del förarbete som inte blivit av. Här kommer ändå en liten enkel uppdatering för att visa att bloggen lever.

Några dagar efter nyår försökte jag trotsa grådasket och ljusbristen i samband med lite dokumentation av gråsiskor vid gårdsmatningen.

Jag har väl anledning att återkomma till de där gråsiskorna, men först några sidensvansar som också ville vara med på banan. 

Tycker det är ganska sällan man ser dessa fåglar landa vid matningen. Det var också bara två individer som lösgjorde sig ur sidensvans-flocken och inspekterade matplatsen. De testade äta en del och jag misstänker att de främst tog små bitar av nötter.

Särskilt långvariga var sidensvansarna inte. När flocken drog vidare hängde förstås matgästerna också med.

Snart är det gårdskryss-dags. Vår gårdsmatning är numera öde och listan riskerar bli kort. Någon har i veckan glömt ladda fröautomaten och då har förstås fåglarna tappat förtroende för oss. I det kalla vädret har de garanterat förflyttat sig till mera pålitliga matleverantörer.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar