lördag 10 september 2016

I kategorin "absolut nödvändiga blogginlägg"

Jag ställer mig själv ibland frågan vad som kan tänkas vara relevant och intressant information för oss människor. Vem är intresserad av vad? Vad betyder en viss typ av information för en specifik mottagare? Vad gör mottagaren med den erhållna informationen?

Följdfrågorna fortsätter. Vad är det som gör att en viss blogg läses av andra människor? Bör man försöka nå ut med sitt viktiga substansinnehåll till en allt större läsekrets? Hur gör man i så fall?

Drapetisca socialis hade jag fläkt fram här på Utgångspunkten för bara någon vecka sedan. Men eftersom jag nyss fick mitt första möte med arten ute i trädgården så måste jag ju helt enkelt bara få förmedla denna stora nyhet över www. Barkmattvävaren må vara en alldeles vardaglig liten spindel, men jag insåg ju ändå snabbt det stora värdet i nyheten om att den nu också påträffats i utgångspunktens epicentrum. Ännu ett svart hål (eller en vit fläck?) i bloggosfären har begåvats med innehåll. Snacket börjar gå där ute i stugorna och världen blev med ens en lite bättre plats. Jag tackar ödmjukt för ödet som gav mig denna observation och därmed även stoff för detta - kanske årets största - blogginlägg.

Tack och förlåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar