måndag 6 mars 2023

80-talsfeeling

Fick plötsligt feeling för 80-talet och...
Fick plötligt feeling för att lufta min gamla FD 150-600 f5.6 L (objektiv från början av 80-talet) och gjorde detta i all enkelhet genom att bara ställa mig en bit - typ 10 meter - från fågelmatningen på gården.

Några hejdundrande fågelfotografier blev det inte. Borde ha jobbat lite mer med inställningarna och helt enkelt tagit fler exponeringar. Skärpan haltar på sina håll. Borde dessutom ha haft förstånd att redan från början plocka ner den där störiga fettbollsmetallkringlan som pryder fonden bakom pilfinken. 

Det var hur som helst kul att stå en stund och få hantera den trevliga mekaniken i zoom och fokus-reglaget på detta objektiv. Blev inspirerad av att åter ta mig samman och faktiskt använda gluggen ute i spenaten också. Det där med att "ta sig samman" handlar om att orka bära ut hela härligheten med tillhörande tungt stativ och stativhuvud. Ett försvarligt antal kilogram som ska fraktas.

Blåmesarna var inte pigga på fotografering och höll sig mestadels bortvända de få gånger de hastade fram till maten.



De flesta grönfinkarna - speciellt hanarna - höll till högt uppe i trädtopparna där de körde cirkelsåg. Det börjar vara den tiden på året nu.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar