söndag 12 oktober 2014

Läsartävling

Den här bloggen kommer under den närmaste tiden inte att få nya inlägg i samma takt som hittills under året. Jag är helt enkelt i färd med ett arbete som inte är möjligt att kombinera med vare sig utevistelse och fotografering eller inläggsskapande. På det viset kommer det att vara fram till mitten av november. Möjligen kan det bli ett par helgbesök ute i det gröna bruna och då följer väl ett inlägg eller två. Men annars alltså... stiltje.

Under tiden får ni kika närmare på detta 2 millimeter långa kryp. Det befann sig ovanpå en svamp (skivling av något slag) och nu är alltså frågan om någon läsare kan klura ut vad detta är för en liten rackare. Fotografiet togs 28.8 kl. 22:38 och platsen är Nykarleby. 
Priset till den som först skickar in rätt svar är ett (1 st) oinramat "porträtt" av en självdöd insekt (Se mer nedan).
Lycka till!

Edit 1: Deadline på detta är lördag 1.11 ca 21.00. Om rätt svar inte inkommit innan dess avslöjas svaret.

Edit 2: Rätt svar.


Följande bilder finns som färdiga "provutskrifter". De är alla 33 cm (inkl. 15mm vit kant) i den längre riktningen och varierande i den andra. Bilderna kan vid behov skickas inom Finland.
Eftersom mitt arbete också håller mig hemifrån under veckorna kommer jag tyvärr inte att kunna leverera/skicka priset i rödaste rappet.
Fotografierna ingår i en serie arbeten som - motiven till trots - egentligen inte är särskilt nära förknippat med de aktiviteter som utmynnar i den här bloggen. Insekts-porträtten har mera att göra med min profession och det jag gör inom den. Bilderna är tänkta som storformatsutskrifter på ca 1 m.8 kommentarer:

 1. Spännande...
  Jag kan tolka "tystnaden" på tre sätt.
  1. Inga besökare
  2. Frågan är svår
  3. Fotografierna är motbjudande

  Men statistiken visar att bloggen har besökare så då kvarstår alternativ 2 och 3.

  :-)

  SvaraRadera
 2. Får man gissa på en gråsuggenymf? Eller måste man vara exaktare än så?

  SvaraRadera
 3. Ledsen för sent svar men mitt pågående jobb håller mig borta från det här projektet en hel del för tillfället.

  En nybakad gråsugge-unge är en bra gissning men svaret finns trots allt att hämta i en helt annan djurgrupp.

  SvaraRadera
 4. Well, well...
  Det är onekligen en aning knepigt att hitta rätt.
  Jag låter väl frågan vara öppen ännu en vecka och nästa lördag (1.11) avslöjar jag det rätta svaret - ifall ingen kommit med rätt svar under veckan förstås.
  Svaret räcker ifall man gissar rätt på familj. Arten är jag nämligen inte säker på själv.

  SvaraRadera
 5. Svar
  1. En riktigt god gissning som inte missar särskilt grovt. Mitt i prick är det tyvärr ändå inte.

   Radera
  2. Synd, det hade suttit fint med en döing (och ett flugborst i hatten). Får man be om fler gissningslekar? Det goda är att jag fick lära mig något nytt igen.

   Radera
  3. Vi får se... varför inte?

   Fick själv också lära mig något nytt - som med många andra inlägg i den här avkroken av www. Det blev ett rejält detektivarbete innan jag själv hade klarhet i vad det var för en sprötförsedd liten larv.

   Radera