söndag 4 augusti 2013

Mickelsörarna. Del 3 - Gråhakedopping

Podiceps grisegena
Måndagen ägnades främst åt resan ut till Kummelskär samt kvällsmöte kring de uppgifter som stod på programmet. Tisdagen blev mestadels en inventeringsdag i de områden på Stora Källskäret där tallar fällts och ringbarkats. Man kunde notera i vilken takt tidigare fällda tallar bryts ned och hur snabbt (eller långsamt) nya plantor (t.ex. björkar) får fotfäste. Regnet som envisades med att falla gjorde skogen både blöt och hal. Något arbete med motorsågar blev således uteslutet den dagen. Inventeringen var trots allt ändå bra och det var mycket intressant att se resultatet av de tidigare årens arbete.

Till kvällen var vi åter tillbaka vid stationen på Kummelskär. Det blev lite pekande med kameran och på norra sidan mot Kummelskärsbådan låg en gråhakedopping - Podiceps grisegena - ute i vattnet.
Doppingen var för långt borta för att det skulle bli några vettiga bilder och det mulna vädret hjälpte inte upp. En hel del av veckans bildmaterial lider av de nämnda "långt borta" och "mulet väder" (samt kväll). Det gör ändå inget. Jag matar på med bildmaterial trots allt.
Inga kommentarer:

Skicka en kommentar