söndag 18 mars 2018

Vargavinterveckorna. Del 8 - Det blir bättre

Kommentarer av jaktchefen efter de båda intervjuerna där en hund - pga. spåren - ansågs vara mer tänkbar förövare än tre vargar. 

Rubriken låter bra! Hoppas det är slut med rapporter om vargvalpar i slutet av februari och att tidningarna framledes får användbar information och lyckas förmedla den sakligt till läsarna.

Jamen, jomen det finns väl ingen som faktiskt har knutit vargobservationerna med spåren vid farmen. Han som spårade från farmen tvingades ju ge upp när det blev mörkt och då hade han inte sett några vargar. Ska vi inte göra bedömningarna på verifierbara belägg?

Och så ska det förstås egentligen vara. Annars blir det rena cirkusen. Man kan inte lyssna på vem som helst. Knepigt dock när vem som helst inte råkade vara vem som helst i det här fallet. Olyckligt att det riskerar undergräva förtroendet förstås.

Härligt att det är dokumenterat. Synd att det finns några kufar som säger att det är dokumenterat men som aldrig släpper den där dokumentationen synlig - trots att de "ens lite forskat" på saken.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar