tisdag 19 december 2017

Lucka 19


Ursprungligen tänkte jag försöka använda mig av ganska olika kategorier, inlägg och lustiga kommentarer från en mängd olika källor. Men det har ju accelererat lite på vargspår-fronten och jag låter därmed julkalendern leva med i trenderna trots att kalenderns innehåll blir lite mera snävt på kuppen. Detta kom in i går.

Svensk Ungdom vill ha ordning på vargstammen. Det är alltså oreda bland vargarna och de har lämnat sina spår på ett alldeles galet vårdslöst sätt runt om i Österbotten. Snart är det jul och den lilla snö vi har på marken är alldeles full av fula tassmärken. Så kan vi inte ha det. 

I en tidigare Vbl-artikel (bilden ovan) har vi dessutom konstaterat att vargarna nu också närmar sig vår julbelysning. Det kan omöjligt båda gott. Det hjälper inte ens att vi har gatlyktor i fönstren.

Den nertrampade snön och närheten till julbelysningen gör att vi blir så till oss att stavningen går åt helsefyr. Men det får man ta när man spräckt en åder i tinningen och ska försöka sansa sig vid tangentbordet. Försök själv får du se vad som händer.

Vi sätter minimigränsen mellan varg och julbelysning till 20 km. Närmare än så och de skickas käpprätt till Pörtom. 
Ja... eller inte till Pörtom på riktigt. Det är en omskrivning och det var dit kattungarna sades bli skickade när jag som liten undrade. Fråga mig inte varför det var just Pörtom.

Edit. Efter jag förberedde (tog skärmdumpar) för det här inlägget har nya och ännu roligare kommentarer ramlat in på Vasabladets fb-sida. Den som är nyfiken får dock gå på skattjakt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar